De constructie van je eigen huis
De huizenmarkt is enorm gestegen als je deze vergelijkt met de markt van 3 tot 4 jaar geleden. Deze markt is toegenomen met zo’n 40% wat natuurlijk super veel is. Toch willen steeds meer mensen hun eigen huis laten bouwen waarbij ze van a tot z zelf kunnen bepalen hoe ze dit precies willen. Hierbij komen natuurlijk erg veel dingen kijken waaronder de constructie van het huis en van welk materiaal je deze wilt hebben. In deze tekst lees je in het algemeen de belangrijkste punten waar je op moet letten bij het bouwen van een eigen huis en lees je meer over de constructie.
Wat is een constructie?
Een constructie is eigenlijk het fundament van een gebouw. Wanneer je begint met het bouwen van iets heb je altijd als eerst een constructie nodig. Een constructie of ook wel draagconstructie genoemd is een samenstel van een aantal dragende elementen die een ruimte of gebouw overspannen. Er bestaan redelijke veel verschillende types constructie waarbij ook diverse soorten materialen worden gebruikt. Bij het bouwen van een eigen huis kun je natuurlijk zelf bepalen welke constructie het best op jouw wensen aansluiten. Een populaire methode dat veel wordt gebruikt is de houtskeletbouw. Dit is een bouwmethode waarbij de constructie van een gebouw volledig van hout wordt gemaakt. Verder is de constructie skeletbouw ook erg populair. Deze worden voornamelijk gebruikt bij rijtjeshuizen. Dit is een constructie waarbij de dragende functie van de muren worden overgenomen door een skelet van stijlen en balken. Hierdoor hebben de muren dus als enige functie om een ruimte te scheiden. Het is dan ook eenvoudiger bij zo’n constructie om op een later moment nog aanpassingen te doen aan het gebouw.
Welke bouwconstructies zijn er?
Er zijn redelijk wat diverse soorten bouwconstructies die elk zijn eigen voordelen heeft. Als je een eigen huis gaat bouwen is het kiezen van een bouwconstructie misschien wel wat lastig wanneer je hier niet zoveel verstand van hebt. Het is dan natuurlijk ook aan te raden om hulp van professionals in te schakelen wanneer je niet zo goed weet welke optie voor jou het beste zal zijn. De meeste gebruikte bouwconstructies zijn de hout berekening, staal berekening, beton berekening, geotechnisch advies, steenconstructies en aluminium. Nadat je hebt vastgesteld welke constructie je gaat gebruiken is het aan te raden om een constructieberekening te doen zodat je weet welke en hoeveel materialen je nodig hebt. Hierbij is het belangrijk dat dit zo efficiënt mogelijk wordt uitgevoerd.